We love Utrecht

Het was zover! Afgelopen vrijdag vertrokken we, na honderd kusjes en knuffels aan de kindjes die bij opa en oma logeerden, richting Utrecht voor wat quality-time met z’n tweeën. 

Na te hebben genoten van The Bodyguard in het Beatrixtheater vertrokken we richting onze vernachtingsplek; het Eyehotel! Nadat we eerder op de avond telefonisch al vriendelijk te woord waren gestaan omdat we pas laat op de avond konden inchecken (wat helemaal geen probleem was) werden we hartelijk ontvangen en werd er meteen alles aan gedaan om je welkom te voelen. We hadden een kamer op de eerste verdieping wat betekende dat je één etage moest klimmen met de fantastische houten trap in het monumentale pand, heerlijk dat gekraak van oud hout!

 

De kamer was geweldig, wat een sfeer door de donkere en warme materialen ten opzichte van het frisse wit van de muren en lakens. Heerlijke zachte boxsprings (alhoewel wel een beetje te zacht voor manlief), fijne kussens en alles in detail afgewerkt en gestyled. Wat houden wij hier van!

Nog even lekker een drankje gepakt in de stad, je bent nu eenmaal niet iedere avond met z’n tweetjes weg en genoten van de levendigheid van Utrecht.

De volgende ochtend heerlijk zonder wekker wakker geworden en gebruik gemaakt van de heerlijk en suite-douche op de kamer. Daarna lekker ontbeten in de sfeervolle ontbijtruimte van het hotel.

 

Wat is het toch fijn om zo lekker uitgebreid te ontbijten zonder dat er pap aan je mouw wordt gesmeerd of je een chocoladepasta kus krijgt van je dochter!

Na het ontbijt snel Utrecht in! We kozen ervoor om de zijstraatjes van de Oudegracht te gaan opzoeken en ik had, pietje precies die ik ben, van tevoren wat adresjes opgeschreven. Zo wilde ik persé binnenlopen bij It’s a Present aan de Lijnmarkt: een split-level zaak met van alles en nog wat voor wanneer je een bijzonder cadeau zoekt. Het gaat van gadgets tot woonaccessoires waardoor het voor ons beide heerlijk was om rond te snuffelen. De ‘ kelder’ met het halfronde plafond uitkijkend op de gracht is vooral erg sfeervol om lekker doorheen te struinen. Een echte aanrader!

 

Daens stond vooral op Bart zijn lijstje om langs te gaan: een van de eerste echte conceptstores in Utrecht in de voormalige brandweerkazerne met zijn unieke rugzakken en tassen, mooie mode en leuke accessoires. In het pand ernaast kun je genieten van heerlijke koffie, lunch en wijn en bites van super kwaliteit. Een echte must-see wat ons betreft! Je vindt Daens aan de Korte Minrebroederstraat 13-17.

Ook zijn we binnengelopen bij Hutspot aan de Vinkenburgstraat 19. Door de grote luiken aan de buitenkant van het pand, valt het niet direct op dat er een super mooie winkel achter verscholen zit. Eenmaal binnen kom je terecht in een zee van licht met een industriele sfeer. Met onder andere de fantastische lampen van Blom & Blom, de Pikaplant Jars maar ook met de mokken van Design Letters of tassen van O My Bag zijn bij Hutspot zowel grote, gevestigde merken als de kleine beginnende ontwerpers goed vertegenwoordigd. En ga vooral ook een lekker drankje doen in de aangrenzende bar!

Als je nog moed hebt om een stukje te lopen is het zeker de moeite waard om nog even naar de Twijnstraat te lopen. Deze gezellige straat ligt middenin het Museumkwartier aan het einde van de Oudegracht. Het is de oudste winkelstraat van Utrecht met de sfeer van de markt met onder andere een visboer, super mooie bloemist en kaaswinkel maar ook de koffietentjes en gezellige (eet-)cafés zijn goed vertegenwoordigd. Je vindt er verder leuke kadowinkeltjes en modezaken. Als je er bent moet je zeker even binnenlopen bij Mooi en Belle en een broodje bij Stach moet je zeker ook niet overslaan (als er al niet meer lekkers  ‘blijft plakken’ )!!

Na nog even lekker samen te hebben gegeten, zijn we weer naar huis gereden waar de kindjes inmiddels lagen te slapen. De volgende dag hebben we weer ze weer lekker kunnen knuffelen en ze blij kunnen maken met al het leuks wat papa en mama voor ze hadden meegenomen. Utrecht, we hebben genoten!!

hartje mint

Marjolein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s